Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Víkend chval: Kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém

20.11.2015, kategorie: Chvála a uctívání


Předposlední dubnový víkend se uskutečnil již pátý ročník Víkendu chval na Velehradě. Tohoto setkání určeného pro všechny lidi zapojené (i uvažující o zapojení) do vedení Večerů chval (více na www.vecerychval.cz) se zúčastnilo přes 100 účastníků a jako hlavní přednášející přijali pozvání Rónán Johnston s manželkou Joanne, kteří vedou modlitby chval na charismatické konferenci v anglickém Walsinghamu.

Celý víkend je zaměřen na sdílení zkušeností a znalostí ve vedení a organizaci modlitby chval a také jako povzbuzení pro službu v jednotlivých místech po celé ČR, kde se večery chval konají. Organizační tým každý rok zařazuje do programu přednášky hostů a praktický panel a skupinky určené pro vzájemné sdílení a výměnu rad, co kde funguje a „jak na to“. Nedílnou součástí je také praktická stránka chval, a to společná modlitba chval a slavení mše svaté, které provází a prostupují celý víkend.

Když se ohlídnu zpět na těch několik Víkendů chval, kterých jsem se měla možnost zúčastnit, hodnotím je pro sebe osobně jako velmi přínosné. Víkend chval mě vždy povzbudí svým rodinným prostředím a zejména pak společnou modlitbou. Společenství, které se při společné modlitbě vytvoří, jen málokdy prožívám jinde. Při chválách vždy zakouším vanutí Ducha svatého a věřím, že nejsem sama. Podobného si všímají pozvaní hosté. Letos přítomnost Ducha mezi námi zakusili i Rónán s Joanne, kteří nás všechny povzbudili k evangelizaci a přítomným manželům dodali odvahu, aby sloužili společně jako pár, ačkoliv někdy je nesnadné zkoordinovat rodinné povinnosti spolu se službou v církvi.

Ráda bych tak povzbudila všechny, kteří někde slouží či touží sloužit církvi ve vedení či organizaci modlitby chval v jejich farnostech, aby si příští rok našli necelé tři dny a vydali se na tento přínosný víkend. A po uplynulém víkendu bych ráda podpořila zejména manželské páry, které bojují se skloubením služby v církvi a svými rodinnými povinnostmi, aby se nebáli vykročit do neznáma a pokud je k tomu Pán volá, tak v církvi společně sloužili.

TH, účastnice


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump