Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


V Praze probíhá "křesťanský festival" s názvem Dny víry

27.05.2015, autor: Vojtěch Jurásek, kategorie: Evangelizace a misie


V Praze se na začátku června uskuteční unikátní projekt, který je svým rozměrem největším podobným projektem za posledních 25 let. Na takřka 80 místech po celém městě se uskuteční více než 300 různých akcí. Zájemci se mohou těšit nejen na modlitby a duchovní programy, ale také na zajímavé koncerty, přednášky, diskuze s osobnostmi, či na sportovní programy a akce pro děti a pro rodiny. Hlavním organizátorem projektu je Arcibiskupství pražské a účastní se jej většina pražských farností, sborů a křesťanských církví.

Dny víry se uskuteční od 30. května do 6. června a navazují tak na Noc kostelů, která v Česku proběhne v pátek 29. května „Chceme vyjít ven z kostelů a představit všem zájemcům křesťanskou víru i životní styl křesťanů 21. století,“ sdělil šéf organizačního projektu Dnů víry P. Michal Němeček. V rámci Dnů víry tak bude možné navštívit i netradiční programy, jako například filmový festival, posezení u piva s knězem, nebo běžecký závod spojený s piknikem ve Stromovce. „Smyslem těchto dní je poznat blíže město, v němž jako křesťané žijeme, a blíže se seznámit s těmi, které potkáváme na ulici či v tramvaji, s nimiž pracujeme anebo sedíme ve školních lavicích. Chceme s druhými vést dialog. To znamená přiblížit druhým naše pohledy na život vyrůstající z víry a zároveň vyslechnou ty, kteří náš pohled nesdílejí,“ vysvětlil kardinál Dominik Duka, který se Dnů víry osobně zúčastní a kromě jiných akcí bude jedno odpoledne připraven k diskuzi v kavárně Krásný ztráty.

Dny víry jsou ekumenický projekt, na němž se podílí dohromady řada křesťanských církví působících v Praze. „Letos si připomínáme výročí 600 let od upálení Mistra Jana Husa. Právě v souvislosti s touto událostí chceme ukázat, že dnešní křesťanské církve vzájemně spolupracují a mají bratrské vztahy,“ vysvětlil Němeček. Právě na téma mistra Jana Husa se během Dnů víry uskuteční i několik přednášek či jiných kulturních programů. Kompletní přehled všech chystaných aktivit si můžete prohlédnout na webových stránkách: www.dnyviry.cz.

Adorace - tichá modlitba za ty, kteří aktivně slouží - v kostele sv.Josefa na Malé Straně - zejména pro ty, se chtějí do dnů víry zapojit službou přímluvné modlitby, nicméně kostel bude otevřený a přístupný široké veřejnosti pro tichou modlitbu.

Chcete, aby tato akce přinesla užitek? Prosíme, modlete se za požehnání pro tento projekt, a pokud můžete, pozvěte na tuto akci někoho vašeho známého, který víru hledá...


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump