Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Misie je možná

(rozhovor o knize)
20.03.2021, kategorie: Evangelizace a misie


Člen mezinárodní komunity Emmanuel, blízký spolupracovník vídeňského kardinála Christopha Schönborna a ředitel rakouské Akademie pro dialog a evangelizaci Otto Neubauer (1965) připravil se svými spolupracovníky výjimečnou knihu, která se zabývá nejen způsoby evangelizace v dnešním světě, ale také kořeny některých problémů, kvůli nimž se křesťanská misie ne vždy úplně daří. Ne náhodou ho mají v hledáčku jako příštího hosta organizátoři hojně navštěvované Katolické charismatické konference.

V podtitulu jeho knihy sice najdeme sousloví "příručka k nové evangelizaci a dialogu", které by možná mohlo někoho odradit, nicméně - "příručka" tak úplně není, ačkoli obsahuje různé praktické návody, jakým způsobem vykonávat misii v současném světě. Publikace má velmi přehledné uspořádání, k čemuž přispívá i vkusné grafické a fotografické provedení a obsahuje velmi silné příběhy víry, podložené ovšem seriózním teologickým "backgroundem".

V čem kniha překračuje svou "příručkovitost"? Které aspekty evangelizace a misie, které popisuje či doporučuje, v českém prostředí ještě nezdomácněly a je to škoda? S jakými dalšími knihami se dá srovnat a proč může Mission possible zaujmout i čtenáře, kteří se nechystají rovnou na misii nebo do evangelizační školy?

Nejen nad tím se společně zamýšleli redaktorka Hana Svanovská a teoložka, psycholožka a autorka řady knih s duchovní tematikou Kateřina Lachmanová.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump