Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Katolická charismatická konference 2019 (skončila)

19.07.2019, kategorie: Charismatické konference


Již třicátá katolická charismatická konference byla v neděli 14. července zakončena slavnostní bohoslužbou, kterou sloužil brněnský biskup ThLic. Vojtěch Cikrle.

Během předchozích čtyř dnů mohli její účastníci naslouchat přednáškám inspirovaným letošním mottem – citátem z Janova evangelia „Zůstaňte v mé lásce“ (Jan 15,9), zúčastnit se společných modliteb nebo koncertů a divadelních představení, přičemž však nechyběla ani možnost ztišení v konferenční kapli.

Počet návštěvníků letos přesáhl osm tisíc – podle údajů organizátorů jich bylo zaregistrováno celkem 8 120. Vynikající možnosti pro zajištění všeho potřebného pro tak velký počet lidí opět poskytly pavilony F, G a V brněnského výstaviště. Celá akce by se také neobešla bez pomoci více než tří set dobrovolníků zejména z řad mládeže, jimž patří stejně jako hlavním organizátorům velké poděkování. Účastníky konference bylo možné potkat i přímo v brněnských ulicích – paralelní programy tradičně zařazené na páteční večer se odehrávaly na několika dalších místech.

Charismatickou konferenci si naplno užily i děti od 4 do 15 let během tzv. dětské konference – z celkového počtu 1 600 dětí se jí zúčastnilo 1 160. Tento počet ukazuje, že více než dvě stovky tzv. pomerančů (dobrovolníků v oranžových tričkách) dokážou pro děti i dospívající připravit atraktivní duchovní i zábavný program, kvůli kterému se účastníci opakovaně vracejí.

Jednotlivé dny naplno prožili i dospělí, pro které konference znamená možnost se zastavit, nabrat sil a inspirovat se novými myšlenkami. Obohacující je také již tradiční příležitost k setkání se známými a přáteli a sdílení toho, co tento naplněný čas přinesl. Čtyři intenzivní dny rychle uběhnou a mnohým se pak ani nechce odjíždět. Pro všechny je však možné a životodárné odjet, a přitom zůstat – zůstat v Jeho lásce až do příští konference 8.–12. července 2020.

Několik snímků z konference je uloženo v galerii.

Nahrávky přednášek si můžete objednat zde.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump