Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


´Do stínu křídel Tvých´

aneb písničkář Jiří Černý zpívá své staré i nové písně
02.07.2008, kategorie: Z jiných webů

Jen stěží by se v okruhu křesťanů, a to snad všech generací, našel někdo, kdo by se alespoň příležitostně nesetkal s písněmi Jirky Černého. "Do stínu křídel Tvých", "Mé dlaně zvednuté", "Tady u tvých nohou", "Effatha", a spousty dalších a dalších „hitovek“ totiž stále rozeznívají kytary ve všech koutech republiky.

Jiří, jsi známý především jako autor písní. Mohl by jsi nám tedy o sobě říci něco bližšího? Kde jsi se narodil, jaké je Tvé povolání, něco o sobě, o rodině...

Tak narodil jsem se před padesáty lety v Brně, před dvaadvaceti lety jsem se oženil. S Janou jsme oba ze čtyř dětí a tak spolu máme zase čtyři děti, Pavla, Petra, Veroniku a Jakuba. Bydlíme na faře kousek od Řípu a je nám spolu v rámci možností docela dobře. Už patnáct pracuji na Pastoračním středisku v Praze, před tím jsem měl tu čest skoro dva roky spolupracovat v Charitě s dr.Svatošovou, a ještě před tím jsem pracoval u Apolináře na protialkoholním oddělení. Ale úplně původně jsem muzikant, studoval jsem konzervatoř v Plzni.

» Přejít na článek ´Do stínu křídel Tvých´ na webu www.vira.cz.

  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump